My Shop

SELAMAT DATANG KE BLOG AWANA MENTARI!

Bagi yang first time masuk blog ni, agak keliru sebab blog ni campor macam-macam cerita, ada jual baju, tudung dan telekung, jual susu pun ada, resepi masakan, cerita peribadi, cerita jahitan, macam-macam semua ada. Jadi tidak terhad kepada jualan pakaian dan tudung sahaja kat sini.... Butik kami menawarkan produk dan khidmat kepada semua golongan dengan harga yang berpatutan dan mampu milik....
Silalah berkunjung ke sini selalu
SELAMAT BERSHOPPING!!:-

Assalamualaikum Ladies & Girls !!!

Untuk memilih koleksi, sila klik KOLEKSI , KOLEKSI TERBARU dan PROMOSI di bahagian atas. Untuk lebih banyak koleksi dan memudahkan carian, sila klik di bahagian kanan page MY COLLECTIONS

Harga Diskaun untuk Member Awana Mentari
klik sini

Dont forget to follow our blog

Thank you for your support
Regards
♥Nani Maslina ♥

Monday, April 21, 2014

Telekung Moden

Assalamualaikum ladies....♡♥♡

Kami mengeluarkan design terbaru telekung moden menggunakan material lycra berkualiti dengan soft visor dari kain lycra corak yang sangat selesa dipakai. Untuk melengkapkan telekung dengan gaya moden, kami tambah border di bahagian bawah telekung untuk sentuhan lebih klasik dan elegan

 Telekung Naila
Patern : Telekung dengan soft visor
Saiz :  XX labuh x XX labuh belakang
Material body : Lycra 320 gm (tebal)
Material Visor : Lycra Corak
Visor : Soft visor

HARGA RM150

Bilik dan ruang Jahitan

Alhamdulillah,

Saya tak pernah belajar menjahit apatah lagi menghadiri kelas jahitan, tapi anugerah paling indah yang ALLAH SWT kurniakan adalah saya mempunyai bakat jahitan secara semulajadi. Insyaallah saya akan cuba berusaha untuk baiki kekurangan dlm jahitan ini

Di Butik Awana Mentari, saya dah siapkan tempat dan ruang yang sgt selesa untuk kerja-kerja jahitan

Inilah mesin jahitan kesayangan saya
1. Mesin Jahit Lurus
2. Mesin Jahit tepi Halus (Overlock)
3. Mesin Jahit tepi biasa

Saya belajar guna mesin ni mulai tahun 2011, alhamdulillah berjaya jugak walaupun tak pernah belajar sebelum ni





Ini pulak koleksi benang jahitan yang telah saya asingkan mengikut warna
Comel kan :)


Ini la koleksi benang jahit tepi kat butik....cantik berwarna-warni
Nak buat keja pun senang bila tersusun mcm ni













Inilah antara koleksi kain Rawsilk untuk buat awning tudung...ada lebih kurang 90 warna


Tuesday, April 1, 2014

Kebaikan Susu Suffy Goat

Alhamdulillah syukur..... kebaikan susu suffy goat


Sejak Emir ambil susu suffy goat, dia dah tak pernah asma...ni dah masuk 4 bulan, alhamdulillah. Dia pun makin aktif dan dah pandai cakap....kira dah boleh ajak bersembang2 dah.
Perubahan ketara dan antara kebaikan susu suffy goat :



1. Tak pernah ambik NEBULIZER dah 4 bulan dari Oktober 2013
2. Ezema dah hilang sepenuhnya
3. Dah boleh minum susu pekat biasa dan susu UHT
4. Pembuangan najis dah elok...tak sembelit langsung
5. Badan sihat....tak kurus dan tak gemuk, nampak healthy ja anak teruna ni
6. Otak cerdas....baru 1 tahun 10 bukan dan boleh kayuh basikal 




Saya pun dah ambik stok banyak untuk Emir dan sambil2 tu, saya jual jugak pada yang nak cuba.... alhamdulillah setakat ni dah ada 5 org customer tetap. Anak2 kecil diaorang pun dah sihat alhamdulillah.... susu ni agak mahal bagi ibu bapa berpendapatan rendah...tapi tak salah kita usaha untuk kebaikan anak kesayangan kita untuk dia lebih sihat.
Susu kambing juga adalah susu kegemaran nabi junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W.

Saturday, November 30, 2013

Mini Telekung

Assalamualaikum ladies....♡♥♡

Kami mengeluarkan design terbaru mini telekung menggunakan material lycra berkualiti dengan soft visor dari kain denim yang sangat selesa dipakai. Untuk melengkapkan mini telekung, kami tambah pelapik dagu untuk lebih muslimah.



Aesyah Mini Telekung
Patern : Mini telekung dengan soft visor
Saiz : 38" labuh x 41" labuh belakang
Material body : Lycra
Material Visor : Denim
Visor : Soft visor

HARGA RM75

Tuesday, November 26, 2013

Kelebihan Susu Kambing

Antara kelebihan susu kambing

Kelebihan Susu Kambing
- Paling hampir dengan susu ibu (minuman terbaik di dunia selepas susu ibu)
- Para Nabi meminum susu kambing dan membela kambing (membela dan meminum susu kambing adalah sunnah) - Tiada dijangkiti penyakit kambing gila (yang ada penyakit lembu gila) - Kurang dijangkiti penyakit kuku dan mulut berbanding lembu - Kambing mempunyai sistem pertahanan tubuh yang kuat - Kambing betina beranak 2 kali setahun, 1 hingga 4 ekor berbanding lembu setahun sekali dan hanya seekor - Lembu hanya mempunyai nafsu mengawan sekali dalam satu tahun berbanding kambing, setiap hari - Susu kambing lebih mudah dihadam kerana ia hanya memerlukan 20 minit berbanding susu lembu memerlukan 2 jam


Saturday, November 23, 2013

Harga Kristal Preciosa

Preciosa sejenis batu kristal campuran kaca. Kualiti tetap cantik dan bersinar cuma sinarannya tak memancar macam Kristal Swarovski. Harga pun sangat2 murah berbanding Swarovski. Ramai pelanggan butik kami memilih Preciosa untuk dihiasi pada baju dan tudung....anda bagaimana?


Info tentang PRECIOSA sila Klik sini


Menerima Tempahan Tudung

Assalamualaikum Ladies & Girls !!!

Kami juga menyediakan perkhidmatan tempahan tudung tapi agak limited bergantung kepada kapasiti jahitan semasa. Kalau tudung yang senang2 tu staf saya boleh bantu tapi kalau yang susah dan complicated tu saya sendiri yang buat....disebabkan kekangan masa, terpaksalah memilih sikit. Tapi kalau untuk memulakan perniagaan, saya akan support, tempahan kuantiti yang banyak, ada less lagi :)

Harga upah jahit tudung (kain sendiri)


Tempahan Selendang 4 segi + curl - RM8.00 - RM10.00 Tempahan Selendang Halfmoon + curl - RM7.00 - RM10.00
Tempahan Tudung Syria + interlock - RM13.00  
Tempahan Tudung + awning + curl - RM16.00 - RM20.00  
Tempahan Tudung + awning + interlock - RM20.00 - RM25.00  
Tempahan 2 Layer - RM25.00 - RM30.00  
Tempahan 3 Layer - RM35.00 - RM40.00

Sebarang pertanyaan atau masalah tentang pembelian kain dan jumlah kain yang diperlukan, boleh hubungi saya terus di talian 019-4284714 (nani)

Friday, November 22, 2013

Perkhidmatan Baiki Awning/Visor

Assalamualaikum Ladies & Girls !!!

Kami menyediakan perkhidmatan membaiki tudung-tudung yang rosak specially awning/visor tudung. Selalunya body tudung instant ni tahan lama lebih2 lagi kain yang tebal dan berkualiti, kalau sayang nak let go @ nak sedekah @ buang, boleh hantar ke butik kami, dijamin sedap pakai. Kalau takut tak sesuai, boleh try selai dulu....

Thursday, November 21, 2013

Pengedar Susu Suffy Goat

Pengedar sebelah utara ni yang saya tahu kat Kuala Kangsar paling dekat.
Jadi untuk siapa yg berminat boleh hubungi En Nazirul @ buka link ni 
 
 Atau boleh dapatkan dari saya sebab saya memang dah ada ready stock. Sama juga harga jualan dengan pengedar2 lain dengan harga RM40 sekotak
 
Susu Suffy Goat Mengandungi Terapi Ruqyah bacaan ayat-ayat Syifa'
Tanpa Gula

Berat kandungan : 500gm
Susu kambing, madu, delima, kurma

Harga : RM40
  Kos penghantaran : 

Semenanjung : Sekotak RM7, 2-3 kotak RM10   
Sabah & Sarawak : Sekotak RM12, 2 kotak ke atas ikut timbangan berat dan jenis pos
Susu Suffy Goat sesuai untuk kanak-kanak bermula setahun ke atas dan dewasa (termasuk ibu mengandung/menyusu).
  Boleh juga diambil bagi bawah setahun (6 bulan ke atas) sebagai alternatif menggantikan susu ibu namun bancuhan perlulah dicairkan mengikut kesesuaian anak.


Cadangan bancuhan:

1 skop 2 oz utk setahun ke atas

1 skop 3 oz utk bwh setahun


 Khasiat : Suffy goat merupakan susu kambing organik di mana penternakan serta pengawalan makanannya adalah terkawal dari segi sumbernya dan tanpa sebarang bahan kimia atau suplemen tambahan. Susu kambing ini juga tidak mengandungi sebarang bau. Suffy goat istimewanya diproses tanpa gula, menjadikannya sangat sesuai untuk bayi, kanak-kanak, juga orang dewasa termasuk ibu mengandung dan menyusu.

Susu kambing dapat membantu merawat dan mencegah penyakit kronik seperti : Gastrik, Migrain, Lelah, Sengugut, Darah Tinggi, Masalah penyakit kulit, Ulcer, Hepatitis A, Sakit kuning, Radang sendi, Lemah tulang, Pemulihan selepas pembedahan, Memulih tenaga batin, Membantu pembentukan tulang, otot, gigi dan sebagainya    (Insha Allah) jika kita yakin dan tawakal.



(Susu Suffy Goat dibacakan ayat-ayat ruqyah secara terus kepada susu)

Kebaikan ayat-ayat ruqyah InsyaAllah mampu menyembuhkan penyakit – penyakit misteri antaranya:

1. Fikiran runsing / jiwa gelisah.
2. Menyembuhkan penyakit histeria,sihir dan saka.
3. Mengusir jin didalam badan,rumah dan premis perniagaan.
4. Ketegangan dalam rumahtangga.
5. Menyembuhkan anak-anak yang menangis malam.
6. Penambat kasih sayang antara anak dan ibubapa.
7. Anak-anak mudah mendengar kata orang tua.
8. Menguatkan hafalan dan pembelajaran.
9. Membuatkan minda lebih positif dan fokus terhadap kerja dan pembelajaran.
10. Membersihkan aura diri dan menyahkan energy-energy negatif dari badan.
 

TESTIMONI Suffy Goat 2 (NANI)

Alhamdulillah syukur kepada Allah SWT
Di sini saya nak cerita sikit TESTIMONI Suffy Goat

Setelah mengamalkan Susu Suffy Goat selama sebulan setengah, Emir dah tak allergic pada makanan tenusu dan berperisa.


Sebelum ni dia tak boleh makan snack dan keropok2 berperisa cthnya twisties, mr potato, segala bagai jenis keropok ngarut2 tu la....kalau kakak2 nak makan, jenuh sembunyi tak bagi dia nampak...kesian pulak kalau dia nampak nanti tak boleh makan, baru ni bawak la dia g Bagan Serai   (Abah ada keja sikit) pastu si kakak no 3 UMMI ni nak beli jugak TAMTAM ngan Rostik. Nama pun budak, pantang tengok semua nak. Try la bagi 1, 2, 3 dan makin byk habis sebungkus share ngan Ummi tapi tak dak langsungnaik merah2 kat keliling mulut dia....alhamdulillah.

Baru ni try bagi milo kotak, dia minum rilex ja...x ada cirit atau muntah.

Nanti nak try pulak coklat cadbury, sebelum ni x boleh makan...nanti sambung testimoni Emir lagi...byk budak kecik ni tak boleh makan



 Emir ngan kakak sulong Hanis Izzati namanya





















Emir ngan Mak...tengah minum susu suffy